Mr Leen-Pieter J. Smit

Villa 'Berkheide'  Van Hengellaan 2   1217 AS  Hilversum
Wie ben ik

Bijna 30 jaar was ik in dienst bij ABN Amro en deed daar veel ervaring op in bestuurlijke, strategische en uitvoerende functies. Ik werkte op verschillende commerciële (zakelijk en particulier) en organisatorische afdelingen. Ook vervulde ik diverse managementfuncties.

2003: burn-out. Dankzij mijn burn-out ben ik geconfronteerd met de discrepantie tussen mijn werk en mijn kernwaarden en kwaliteiten. Dit leidde tot een wending in mijn loopbaan, met als doel: de mens meer centraal stellen in mijn werk.

Na een professionele opleiding tot MMS gecertificeerd coach verliet ik de bank. Mijn persoonlijke eigenschappen (luisteren zonder te oordelen, de juiste vragen stellen, open houding, empathisch vermogen en vertrouwelijke uitstraling) sluiten goed aan en blijken zeer waardevol te zijn.

Mijn visie en leidend principe is: evenwicht tussen verstand en gevoel en fysieke conditie is bepalend voor het welbevinden van ieder mens.

Vanuit die visie is de inbreng van feiten en afwegingen van grote betekenis. Ook heel belangrijk is dat mijn cliënt weet en voelt van welke keuze hij meer of minder gelukkig wordt. Mijn rol is om mijn cliënt in staat te stellen de verbinding tussen ‘feiten en afwegingen’ en de ‘gevoelsmatige gevolgen’ hiervan zichtbaar te maken. Het uiteindelijke resultaat is dat mijn cliënt dan zelf de bij hem passende keuze kan maken.


Mijn kwaliteiten: analytisch, creatief, verbindend, inlevend, oplossings- en resultaatgericht, empathisch, integer, loyaal, rustig bij tegenslagen en vasthoudend.